Foto: ailuj82
Veľmi chutné, skoro pravé :)
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
350 g |
|
2 ks |
|
7 g |
|
100 g |
|
250 g /smetol/ |
|
cca 150 ml |
|
PLNKA: | |
500 g |
|
250 g |
|
1 PL |
|
|
|
cca 200 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Obe múky preosejeme do misky, pridáme droždie, soľ, cukor, zmäknuté maslo a vlažné mlieko podľa potreby. Cesto vymiesime a urobíme valec.
-
2
Z valca krájame kúsky s váhou cca 25g a vytvarujeme guličky.
-
3
Mne vyšlo toľkoto:
-
4
Plnka: Mlieko s cukrom dáme zohriať, keď sa cukor roztopí, pridáme pomletý mak. Plnka by mala byť dosť hustá. Do vychldnutej pridáme vanilkovú esenciu a citronovú kôru.
-
5
Pripravené guličky cesta rozvaľkáme na tenko a naplníme makom /malo by byť -koľko cesta-toľko maku/. Zvinieme a vytvarujeme rohlík.
-
6
Ukladáme na plech vyložený papierom, potrieme žĺtkami rozmiešanými s troškou studenej vody a
-
7
dáme do prievanu vajíčko zaschnúť.
-
8
Pečieme vo vyhriatej rúre. Žĺtková glazúra na vrchu rožka by mala byť popraskaná.
-
9
A hlavný pomocníci... :)
Všetkým ďakujem za milé komentáre :)